Phxmike blogja

Elsőnek mondjuk ki az igazat kényes témákról is. Politikai, gazdasági, közéleti szemétségek és agyonhallgatott esetleg fel nem vetett kérdések a terítéken. Másodiknak pedig filozofáljunk is egy kicsit. Ez a két téma fog váltakozni a blogban. Hullámzás lesz ez olyan hullámzás ahogy az élet is hullámzik.

Portfolio blogger

Portfolio gazdasági hírek

Friss topikok

A problémamegoldás alapjai I. - A helyes kérdés fontossága

Phxmike 2010.05.09. 18:36

A helyes kérdés feltevésének fontossága. Lássuk mit is jelent ez. A dolog lényege az, hogy az ember, amikor egy problémával szembenéz, csak akkor tudja azt megoldani, megtalálni rá a helyes választ, ha előbb megtalálja hozzá a helyes kérdést. Ez azért fontos, mert ez a megközelítés, hogy előbb a kérdést keressük a válasz helyett lehetőséget ad arra, hogy átgondoljuk és elemezzük a problémát és rájöjjünk arra, hogy talán nem is azzal a problémával szembesültünk mint amire először gondoltunk. Hadd világítsam meg a dolgot egy egyszerű példával.

Szólj hozzá!

Filozófia IV. - A világfelismerés-állandók

Phxmike 2010.05.09. 18:05

Mostanság megtalált pár alkalommal az az egyébként szerintem igaztalan vád, hogy van némi ismétlés az írásaimban. Sőt egyes személyek egészen odáig merészkednek, hogy azt állítsák, amit írok annak a fele is elég lenne. Így tehát jöjjön egy rendhagyó poszt, egy igen fontos támáról a három felismerésről. Semmi extra magyarázat csak úgy idelököm aztán mindenki szedegessen a tudás fájáról ahogy érzi.

Címkék: társadalom filozófia

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása